Despre Fundația Autonom

În urmă cu aproape 400 de ani, Blaise Pascal a scris că „dorinţa oamenilor cu adevărat mari este să-i facă pe alţi oameni fericiţi”. Niciun citat nu definește astăzi mai bine motivul pentru care a luat naștere Fundația Autonom.

Odată ce depășim vârsta adolescenței, conștientizăm că fericirea nu este eternă, ci este compusă din momente intense, în care ne-am dori să oprim timpul în loc. De la înființare până în prezent, Fundația Autonom a reușit să aducă astfel de momente atât în rândul copiilor sponsorizați, cât și în rândul angajaților Autonom.

Fundația a fost creată cu scopul de a atinge trei obiective principale:

1. Să-i ajute pe cei din jur.
  2. Să le ofere autonomilor posibilitatea de a se implica și de a se dărui proiectelor alese spre sponsorizare, îndemnându-i astfel să formeze echipe cât mai închegate și unite.
  3. Să aibă un impact pozitiv în societate și mediu.

Având un buget stabilit și câteva reguli de respectat, angajații Autonom (pe care îi vom numi autonomii deoarece fac parte integrantă din firmă) au fost îndemnați să caute, să selecteze și să se implice în proiecte educaționale sau ecologice.

De ce au fost alese cele două teme – educația și ecologia?!

Fără dorința de a presăra pe acest blog multe citate, ci doar pentru că niște oameni mari au îmbrăcat ideile într-o formă remarcabilă, vom oferi drept prim răspuns o maximă scrisă de unul dintre cei mai mari filantropi ai tuturor vremurilor – Andrew Carnegie: „Dă unui om un pește și îl hrănești o zi. Învață-l să pescuiască și-l hrănești pentru toată viața”. Fără a minimaliza rolul hranei, de cele mai multe ori, o porție de educație contează mai mult decât una de mâncare.

Fundația Autonom încearcă să ofere porții de educație și un mediu curat, în care copiii să aibă parte de cât mai multe momente de fericire.

© 5578 fundatia.autonom.ro. Toate Drepturile Rezervate.