Indiferent de vârsta pe care o avem, tuturor ne plac poveștile. Cu toții, suntem eroi în propriul univers inițiatic și ne dorim, ca în poveștile noastre, binele să învingă. Ne amintim cu drag de basmele din copilărie, de eroii înzestrați cu puteri magice, care biruiau întotdeauna răul și trăiau fericiți până la adânci bătrâneți.
Iată, așadar, povestea de astăzi este una reală și îi are drept eroi pe autonomii de la Timișoara. Tineri, entuziaști, frumoși și cu suflete mari, eroii noștri ne surprind mereu prin acțiunile deosebite în care se implică. Sunt uniți și puși pe fapte bune. Sunt un exemplu demn de urmat.
Pentru ca povestea să se desfășoare ca la carte, ar trebui să avem și o intrigă. Uitându-ne în jur, descoperim o multitudine de probleme, pentru că lumea actuală e departe de cea perfectă de odinioară, pe care o perturba un singur element. Eroii noștri au înțeles acest lucru și au pornit la vânătoare de soluții și, slavă Domnului, au găsit multe.
De exemplu, au aflat că, în cadrul Liceului Tehnologic din localitatea Vinga, elevii se chinuiau să scrie pe niște table vechi și uzate. Au mai descoperit că sala de lectură de la Colegiul Tehnic Electrotimiș din Timișoara nu a mai fost renovată de foarte mulți ani. Totodată, au considerat că și-ar putea aduce contribuția la amenajarea primului Hub dedicat studenților, în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Timişoara. Au auzit și despre familiile nevoiașe, care nu-și permiteau să le ofere nimic deosebit copiilor lor, nici măcar în zilele de sărbătoare.
Spre desfășurarea acțiunii, eroii poveștii s-au lăsat conduși de suflet. Și-au chemat prietenii la sfat, au analizat problemele, și-au suflecat mânecile, s-au mobilizat, au adunat toate cele necesare și au pornit să aducă schimbări. Timp, implicare, dorința de a schimba în bine lucrurile din jur, bunătate și daruri de suflet. Aceasta a fost contribuția lor. Un gest enorm pentru cei ajutați, dar mic pentru ei, dacă îi întrebăm.
Și cum în povești apar, de multe ori, personaje ajutătoare, în cazul de față, bătrâna Sfânta Vineri a fost substituită cu succes de tânăra Fundație Autonom, a cărei strădanie constantă este dezvoltarea educației.
Însă, pentru soluționarea cazurilor umanitare, eroii poveștii au ales să se descurce prin mijloace proprii. Efortul lor nu numai că a fost încununat cu succes, dar a constituit demersul care i-a determinat și pe colegii din Arad și Reșița să devină eroi alături de ei. Reușitele acțiunilor întreprinse de eroii noștri s-au reflectat în privirile fericite ale celor ajutați.
În loc de punctul culminant, lansăm o provocare – câte astfel de fapte bune ar fi necesare pentru a sădi cât mai multe zâmbete în sufletele celor din jur?
Indiferent de răspuns, deznodământul este cert. Suntem mândri de eroii noștri!
Ca de obicei, pozele sunt „grăitoare”.
Table și videoproiector la Liceului Tehnologic din localitatea Vinga:
Sala de lectură renovată, din cadrul Colegiului Tehnic Electrotimiș:
Cadouri de Paști:
Faptele bune vor continua!