Elevii conștiincioși de la Arad au fost răsplătiți cu o excursie

 

Elevii conștiincioși de la Arad au fost răsplătiți cu o excursie.

Vă prezentăm un proiect emblematic pentru Fundația Autonom. Am preferat să îl denumim așa, deoarece a avut nevoie de multă perseverență pentru a ajunge la rezultate de încoronare. 

Colegii noștri de la Arad au mers periodic la Școala din Sânpetru German și au încercat să-i convingă pe elevi să citească câte o carte lunar, până la terminarea anului școlar. La final, motivația supremă, premiul cel mare, încununarea mult așteptată să fie o excursie! 

Cel mai interesant aspect de precizat este că, în primul an școlar 2019 – 2020, au fost înscriși 45 de copii, dintre care au reușit doar 3 să citească o carte în fiecare lună, până la vacanța de vară. Asta ar însemna 10 cărți în total, pe parcursul unui an școlar.

În al doilea an de după pandemie 2021 – 2022, au fost înscriși 60 de copii, însă tot 3 au reușit să ducă până la bun final provocarea legată de cartea citită în fiecare lună. 

 

Marea lor surpriză a fost să o regăsească, printre cei 3 finalisti ai ambelor proiecte desfășurate la Școala Sânpetru German, pe aceeași fetiță, care a fost printre primii 3 și în 2019-2020 și nu s-a lăsat mai prejos nici în 2021-2022.

Pe fetiță o cheamă Raluca și a lăsat un mesaj pentru noi toți, în urma participării sale la ambele proiecte.

În continuare, ne-au așternut câteva rânduri și ceilalți copii finaliști, împreună cu un ajutor de nădejde pe care l-au avut colegii de la AutonOM Arad, și anume stimabila consilier psihopedagogic, Oana Simeny.

Mulțumim frumoasei echipe din Arad! Ați făcut o treabă nemaipomenită, bravo pentru determinare și vă mulțumim pentru mesajele împărtășite!

Închei cu câteva dezvăluiri ale Adelei, organizatoarea noastră din Autonom:

„Excursia a fost una foarte reușită, copiii s-au simțit foarte bine și au fost super entuziasmați de locurile pe care le-am vizitat.

Prima oprire a fost la Castelul Corvinilor Hunedoara, iar, după cum se zice „Călătorului îi șade bine cu drumul” – așa am făcut și noi, următorul popas a fost la Mânăstirea Dumbrava, unde sunt îngrijiţi 200 de copii abandonaţi şi bătrâni singuri, un mic colț de rai, după cum o să vedeți și din poze. Ne-am continuat călătoria până la Cluj, unde am vizitat Piața Unirii, Teatrul, Opera, Biserica Sfântul Mihail, Parcul Central.”

Pentru a ajunge la noi proiectul pe care îl susții, ne poți scrie la secțiunea „Propune un proiect”!
Pentru că promovăm evoluarea și implicarea, vom analiza cererea ta!