0

Tabăra de educație nonformală „Micul ecologist”

Profitând de ziua liberă oferită cu ocazia sărbătorii Rusaliilor, care s-a întâmplat să coincidă și cu Ziua Copilului, Clubul Ecoturistic „Dr. Gheorghe Iacomi” a organizat cea de-a doua ediție a cupei „Micul Ecologist”.

DSCN5924

Și cum scopul taberei a reușit să atingă ambele teme ale Fundației Autonom – educația și ecologia, o echipă de autonomi plini de voie bună nu a ezitat în a se implica și a oferi ajutorul pentru o cât mai bună desfășurare a activităților.

Toată aventura a avut loc într-un loc absolut superb (Bicăjel, județul Neamț), menit parcă să-i determine pe copii să se apropie și să iubească și mai mult natura.

7925  7980

7995  8054

7626

Timp de trei zile, treizeci de copii au avut parte de un program bogat în diverse activități. Dacă unii dintre aceștia erau familiarizați cu astfel de acțiuni montane, pentru alții această tabără a reprezentat o premieră.

Indiferent de categoria din care au făcut parte, nu s-au lăsat intimidați de stânci și s-au aventurat să le cucerească în timpul unui atelier de alpinism.

834983578376

7803 - Copy    Tiroliana a fost, de asemenea, „îmbrățișată” cu mult entuziasm.

7852

În timpul atelierului de pictură, copiii s-au întrecut în talent și iscusință.

8081   8790

8801   8804

Pe lângă toate activitățile distractive, copiii au primit și o lecție de ecologizare, în cadrul căreia au strâns mizeria și au făcut curățenie pe un traseu turistic.

8960   8991

De asemenea, au fost învățați cum să se orienteze și cum să campeze un cort.

7950   DSCN6098

Copiii s-au mai bucurat de un atelier sanitar, în cadrul căruia au învățat cum să ofere primul ajutor, de o prezentare a zonei și a vegetației, de diferite jocuri și de un foc de tabără, în jurul căruia au susținut diverse momente artistice, locul întâi fiind ocupat cu detașare de faimosul Matei, care a recitat de nenumărate ori poezia „Vițelul de o zi”.

8760Sperăm ca implicarea Fundației Autonom în acest proiect să fi contribuit la crearea unor momente memorabile în inimile copiilor, la fel de frumoase precum florile de nu-mă-uita.

In categoria: Proiecte

Din aceeasi categorie

Promovati

Comentati

Submit Comment

© 5397 fundatia.autonom.ro. Toate Drepturile Rezervate.