Antreprenor de sezon

Cum primăvara înfloresc mai abitir și afacerile, am decis să ne implicăm și noi în ediția a doua a proiectului “Antreprenor de sezon”, organizat de Minds Hub – primul hub educațional din România.

Studenții timișoreni au șansa să-și dezvolte talentul în afaceri și creativitatea în cadrul unui mini-incubator de antreprenoriat. Mai exact, în proiectul “Antreprenor de sezon”, vor învăța cum să facă profit din confecționarea și vânzarea de… mărțișoare.

Se pot înscrie studenți de la orice facultate din Timișoara, indiferent de specializare, completându-și astfel abilitățile în cadrul celor 10 echipe care se vor alcătui. Pentru a-și pregăti și lansa afacerea, fiecare echipă va primi un împrumut în valoare de 100 de euro, pe care îl va returna la sfârșitul proiectului, păstrând însă profitul. Totodată, suma returnată se va transforma în premii (de 500 €, 300 € și respectiv 200 €) pentru primele trei echipe, cele care vor realiza cel mai mare profit.

 

Pe lângă suma necesară pentru investiția inițială, finanțatorii vor oferi tinerilor antreprenori și informațiile necesare pentru a avea succes în afaceri. Concret, studenții vor învăța:

  • cum să creeze un plan de afaceri, să-și valideze și implementeze ideea de business;
  • să genereze idei ingenioase pentru confecționarea de mărțișoare;
  • să se foloseasca de marketing, brand și tehnici de vânzare pentru a-și comercializa creațiile;
  • să gestioneze contabilitatea unui micro-business;
  • să lucreze în echipă, să-și returneze datoriile și să se bucure de întreaga experiență.

Printre finanțatorii și mentorii tinerilor antreprenori avem bucuria să ne numărăm și noi, autonomii: prin intermediul colegilor din Timișoara, ne vom implica atât în programul de mentorat, cât și în procesul de jurizare în cadrul căruia vor fi analizate proiectele și desemnați câștigătorii. Echipa pe care o susținem noi și care ne reprezintă în acest proiect se numește 8Magic și a început deja să lucreze cu drag și spor la mărțișoare. Se anunță o experiență… magică 🙂

Suntem mândri să susținem antreprenorii de sezon și abia așteptăm să vedem ce afaceri vor înflori primăvara asta. La bună revedere!