Dotarea laboratorului de matematică din cadrul Școlii Gimnaziale „Iulia Hălăucescu”

Primăvara – un nou început pentru a învăța să ne pese, să ne implicăm și să dăruim.

 

La finalul anului trecut, am scris despre dotarea laboratorului de matematică din cadrul Școlii Gimnaziale „Iulia Hălăucescu”, din Comuna Tarcău, Județul Neamț și despre lecția „Magia Matematicii”, la care au participat și autonomii. Astăzi, nu vom scrie despre performanțele școlare ale acestor elevi, ci despre lecția de dăruire pe care ne-au oferit-o. 
I-am rugat să ne ajute cu câteva mărțișoare, pe care să le dăruim  persoanelor vârstnice din cadrul Centrului Social „Pietricica”, iar ei au organizat și susținut, timp de o săptămână, un atelier de creație, în cadrul căruia au confecționat o sută de felicitări.

Ne propuseserăm să le dăruim „bunicilor” câte un mărțișor, creat în cadrul unui atelier susținut de Fundația noastră, și câte o ciocolată din partea noastră, a autonomilor.
Elevii au adăugat magie peste planul nostru, căci s-au pus pe treabă și au creat o sută de felicitări, fiecare având scris câte un mesaj personalizat. Și nu s-au oprit aici. Au pregătit un filmuleț emoționant, în care le-au recitat poezii și le-au făcut urări de suflet „bunicilor”. Astfel, au făcut să dispară, pentru câteva minute, efectele pandemiei și au creat un moment fantastic de conexiune între două generații.
Ca și cum încărcătura emoțională nu ar fi fost destul de mare, ni s-a mai oferit o șansă, aceea de a intra în Centrul Social „Pietricica” (după ce am prezentat testele negative) și de a-i cunoaște personal pe „bunici”. Câtă bucurie am simțit din partea lor! Cu cât drag au citit mesajele de pe felicitări! Cât de intens au trăit o vizită și un mic cadou! Cât de frumos ne-au recitat poezii și ne-au strâns de mână!
Din care dintre cele două povești să învățăm mai mult? Din cele ale elevilor, care au dovedit, la o vârstă fragedă, că le pasă, că vor să se implice și să dăruiască? Sau din cele ale „bunicilor”, care poartă istoriile lor și care au învățat să se bucure de gesturile mici, la o intensitate maximă?
Cât de frumos este că cele două povești s-au întâlnit și și-au strâns mâinile!
#implicare #dăruire #atelier #creație
#socializare #lecții #viață #frumusețe