„Dragobete – Iubim românește!” la Liceul „Gh. Ruset-Roznovanu”

„Dragobete – Iubim românește!” la Liceul „Gh. Ruset-Roznovanu”

 

Ne plac elevii creativi, cadrele didactice implicate și tradițiile românești. Și, în acest proiect, am avut de toate. Ne-am bucurat să răspundem pozitiv invitației de a ne implica și participa la o șezătoare cu ocazia sărbătorii de Dragobete.

Pentru a ne împărtăși bucuria, vă invităm să simțiți atmosfera.

23 februarie, ora 11.00, în sala de festivități a Liceului „Gh. Ruset-Roznovanu”. Două clase de elevi frumoși, îmbrăcați în straie populare. Unii de clasa a V-a, care se concentrează tacticos pe lucrul manual. Cos cu drag și simț de răspundere diverse simboluri românești. Ceilalți sunt mai mari, elevi în clasa a VIII-a. Încep printr-o prezentare pe videoproiector. Se vede că și-au făcut temele și că au strâns multe informații despre originea sărbătorii. După aceea, ne bucură recitând poezii de dragoste și cântând. Dintre ei, se ridică un șturlubatic Dragobete, care împarte inimioare cu diverse provocări.

Activitatea acestor elevi talentați și frumoși a fost gândită și coordonată de două doamne profesoare foarte implicate. Cine spunea că matematica și româna nu fac casă bună împreună? Cele două doamne profesoare, fiecare reprezentantă a unei materii, au demonstrat contrariul, realizând una dintre cele mai frumoase șezători la care am participat.

 

Autonomii din Departamentul Contabilitate au început anul printr-un proiect aparte. De Dragobete, s-au implicat românește, dăruind materialele necesare unui proiect de creativitate.

„A fost o adevărată plăcere să particip la această Șezătoare și să mă aflu printre atâția copii talentați. Implicatele cadre didactice ne-au întâmpinat într-o sală decorată în ton de Sărbătoarea de Dragobete și, mai mult decât atât, ne-au oferit prăjituri delicioase. Copiii au pregătit un program complex cu poezii, cântece și jocuri având tema: Dragobete – Iubim românește!” ne transmite colega noastră Elena.