La pas în ploaia de idei a copiilor Asociației Concordia

La pas în ploaia de idei a copiilor Asociației Concordia

În data de 6 Decembrie 2022, ne-am îndreptat către micuții centrului din Odobești, al Asociației Concordia, care, cu mare entuziasm, își făceau temele și așteptau oaspeții despre care au fost informați.
Văzând mulțimea de cadouri primite, cu o mare sclipire în ochi, ne-au spus în cor un maaare Mulțuuuuumim, Autonom!. Cu siguranță nu vom uita prea curând bucuria de pe chipurile copiilor care au primit materiale didactice!
În timpul petrecut alături de micuți, ne-am împărțit în două echipe și două clase, câte 3 autonomi la câte 25 de suflețele care abia așteptau să afle ce le-am pregătit. Fiecare dintre noi le-a împărtășit câte un gând personal, invitându-i apoi pe ei să se prezinte, să ne spună ce le place să facă cel mai mult. Desigur că am avut ocazia de a primi și întrebări de tipul Aveți mașina X, dar Y? sau dezvăluiri precum Când voi crește mare, voi veni la Autonom, pentru a lua o mașină.care ne-au înduioșat.
Copiilor le-a fost citită prima poveste din cartea scrisă de Adriana Ștefan, intitulată Povești pe nerăsuflate. Cu această ocazie, copiii au avut șansa de a-l cunoaște pe micul Gabriel din povestea Lumea pe dos.
Ne-am bucurat împreună de identificarea mai multor țări/continente, cu ajutorul unui glob pământesc oferit micuților. I-am provocat să se gândească unde și-ar dori aceștia să meargă într-o vacanță, ce și-ar dori să facă în acel loc dacă ar ajunge și i-am invitat să ne dezvăluie materia preferată. În urma răspunsurilor, am rămas cu gândul că printre micii curioși se află mulți viitori matematicieni, fotbaliști/sportivi.

Și ce ne-a surprins foarte mult a fost faptul că aceștia, mici fiind, dețineau informații chiar și despre zodiacul chinezesc. Legat de ultimul aspect, copiii au fost încântați de provocarea colegelor de a desena legăturile dintre zodiacul chinezesc și cel european. Iar aceștia s-au ținut de promisiune arătându-ne micile creații.

Un proiect coordonat de Departamentul Sustenabilitate, care ne urează mereu:
Have a green day!