Little People, large smiles

Prietenia dintre Fundația Autonom și Asociația Little People s-a legat chiar în urma primei vizite pe care voluntarii Autonom din agenția Iași au făcut-o la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, anul trecut.

Cu o cutie de rechizite în brațe și cu dorința de a petrece timpul cu cei mici, autonomii s-au prezentat la ușa Asociației Little People, care își are sediul chiar în spital. Reprezentanții din Iași ai Asociației, o angajată și câțiva studenți voluntari, fac tot posibilul ca lumea copiilor bolnavi de cancer să devină mai colorată și mai veselă. Zilnic, preț de câteva ore, micii bolnavi sunt aduși în camera „Little People”, pentru a se juca, a participa la diverse activități educaționale și a învăța de la temerari și de la Leul Curajos cum trebuie purtată și învinsă lupta cu boala.

Autonomii au avut, astfel, parte de prima întâlnire emoționantă cu cei mici, de la care au primit lecția curajului. Pe lângă diversele jocuri interactive, copiii i-au învățat că zâmbetele trebuie păstrate în suflet indiferent de situație, că sănătatea nu este un firesc, ci un dar care trebuie prețuit și, mai ales, că viața nu trebuie irosită printre probleme insignifiante și superficiale, ci trebuie trăită cu bucurie.

Sentimentele trăite alături de copii i-au determinat pe autonomi să-și dorească să revină. Ceea ce au și făcut. În primăvara acestui an, s-au înscris chiar și la un maraton, în urma căruia au strâns donații pentru cei mici.

Mai apoi, în august, s-au implicat, cu ajutorul Fundației, în dotarea camerei „Little People” cu mese și scaune, la care copiii să-și desfășoare activitățile zilnice. Pe lângă acestea, le-au oferit celor mici cărți și rechizite, care vor contribui la menținerea unei legături cu mediul educațional, plus nelipsitele baloane aducătoare de zâmbete.

Acest proiect i-a ajutat pe autonomi, mai mult decât oricare altul, să înțeleagă că dăruind au devenit mai bogați. Ochii copiilor, zâmbetele, amalgamul de trăiri și sentimente intense le-au confirmat, încă o dată, că meseria de voluntar este cea mai „profitabilă”. 🙂