Săptămâna verde la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”

💚 O echipă de voluntari din cadrul companiei Autonom, formată din absolvenți ai Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, s-a implicat cu entuziasm în organizarea Zilelor Liceului, eveniment care s-a suprapus cu Săptămâna Verde. Acești tineri au decis să ofere elevilor și profesorilor o serie de ateliere despre sustenabilitate. 

📗 Printre activități se enumeră cursuri, discuții interactive, un concurs, ateliere de tehnica șervețelului, realizarea de rame din licheni sau reutilizarea hainelor vechi.

🌳 Elevii au devenit ambasadori ai sustenabilității în liceul lor dând dovadă de responsabilitate și conștientizare atât la nivel teoretic, cât și practic. În cadrul atelierului de „tehnica șervețelului”, participanții au avut ocazia să învețe cum să transforme obiecte vechi sau uitate în adevărate opere de artă, folosind tehnica decupajului și a lipirii de șervețele. Atelierul de „rame din licheni” a prezentat o altă modalitate creativă și sustenabilă de a da o nouă viață obiectelor inutilizabile, iar atelierul de „reutilizarea hainelor vechi” a oferit soluții practice și inedite pentru a recicla hainele pe care nu le mai purtăm.

📗 Într-o lume în care problemele de mediu sunt din ce în ce mai acutizate, aceste ateliere de sustenabilitate oferă o modalitate concretă de a promova schimbările de comportament și de a învăța tinerii despre importanța protejării mediului. Prin implicarea activă și voluntară în aceste ateliere, echipa Autonom și-a manifestat angajamentul față de protejarea mediului înconjurător și aportul în consolidarea unei comunități locale.