Tabăra de educație nonformală „Micul ecologist”

Profitând de ziua liberă oferită cu ocazia sărbătorii Rusaliilor, care s-a întâmplat să coincidă și cu Ziua Copilului, Clubul Ecoturistic „Dr. Gheorghe Iacomi” a organizat cea de-a doua ediție a cupei „Micul Ecologist”.

 

Și cum scopul taberei a reușit să atingă ambele teme ale Fundației Autonom – educația și ecologia, o echipă de autonomi plini de voie bună nu a ezitat în a se implica și a oferi ajutorul pentru o cât mai bună desfășurare a activităților.

Toată aventura a avut loc într-un loc absolut superb (Bicăjel, județul Neamț), menit parcă să-i determine pe copii să se apropie și să iubească și mai mult natura.

 

 

 

DSCN5924

 

7925 7980

7995 8054

 

Timp de trei zile, treizeci de copii au avut parte de un program bogat în diverse activități. Dacă unii dintre aceștia erau familiarizați cu astfel de acțiuni montane, pentru alții această tabără a reprezentat o premieră.

 

Indiferent de categoria din care au făcut parte, nu s-au lăsat intimidați de stânci și s-au aventurat să le cucerească în timpul unui atelier de alpinism.

7626

 

 

 

 

 

 

834983578376

 

Tiroliana a fost, de asemenea, „îmbrățișată” cu mult entuziasm.

7803 - Copy

7852

 

 

 

 

În timpul atelierului de pictură, copiii s-au întrecut în talent și iscusință.

8081 8790

8801 8804

Pe lângă toate activitățile distractive, copiii au primit și o lecție de ecologizare, în cadrul căreia au strâns mizeria și au făcut curățenie pe un traseu turistic.

8960 8991

De asemenea, au fost învățați cum să se orienteze și cum să campeze un cort.

7950 DSCN6098

Copiii s-au mai bucurat de un atelier sanitar, în cadrul căruia au învățat cum să ofere primul ajutor, de o prezentare a zonei și a vegetației, de diferite jocuri și de un foc de tabără, în jurul căruia au susținut diverse momente artistice, locul întâi fiind ocupat cu detașare de faimosul Matei, care a recitat de nenumărate ori poezia „Vițelul de o zi”.

Sperăm ca implicarea Fundației Autonom în acest proiect să fi contribuit la crearea unor momente memorabile în inimile copiilor, la fel de frumoase precum florile de nu-mă-uita.