1 Iunie – Fundația Autonom, alături de copii

Pe un fundal de râsete zglobii, poftă de viață, cireșe roșii în obraji și dor de vacanță, a venit 1 iunie, acea zi din an în care ne celebrăm copiii. O zi liberă, în care suntem invitați să pătrundem pe tărâmul magic al copilăriei.

În această zi, suntem poftiți să privim și să luăm aminte cum ne putem bucura din orice, cum fiecare picur de ploaie poate fi o furtună de fericire sau cum fiecare fir de iarbă poate fi o miriște de bucurie. Ochii copilăriei sunt ferestrele care transformă realitatea într-un basm. Culori, curcubeie, muzică, joc, joacă, veselie, zâmbete, fericire… Într-un cuvânt, copilărie.

Și cum misiunea Fundației Autonom este aceea de a contribui la dezvoltarea educațională, beneficiarii fiind, în mare parte, copiii, aceasta a organizat trei evenimente prin care i-a sărbătorit pe cei mici.

Trei voluntari din cadrul grupului de firme au petrecut timp alături de copii, participând la ateliere de pictură, creație, lectură și comunicare, în cadrul proiectul „Zâmbește, 1001 zâmbete”, organizat de Biblioteca Județeană G. T. Kirileanu și desfășurat pe Platoul Curtea Domnească, din Piatra Neamț. În schimbul implicării, timpului petrecut alături de cei mici și cărților oferite, voluntarii Fundației Autonom au fost răsplătiți cu o desagă de voie bună și bucurie, suficientă pentru a le umple sufletele până la următorul proiect.

Autonomii suceveni le-au oferit copiilor dintr-un centru coordonat de D.G.A.S.P.C. Botoșani – Complexul de apartamente „Amicii” – o excursie de două zile la Durău, suportând cheltuielile aferente transportului și cazării. Pe lângă relaxare și distracție, prin această excursie s-au urmărit apropierea celor mici de mediul înconjurător, insuflarea dorinței de protejare și comuniune cu natura și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea comunicării la nivel de grup. În săptămânile următoare, voluntarii Fundației Autonom, autonomii suceveni, vor petrece timp alături de copii, povestind despre excursie și diverse alte experiențe de viață. Cu siguranță, discuțiile vor contribui la dezvoltarea personală a membrilor ambelor tabere.

Voluntarii liceeni ai Fundației Autonom, alături de trei voluntari autonomi, au susținut inițiativa Asociației Christiana de a organiza un eveniment dedicat copiilor. Voluntarii liceeni, deghizați în personaje de basm, au împărțit bucurii și 150 de cadouri, constând în rechizite, copiilor cu care s-au întâlnit în centrul orașului Piatra-Neamț. Cei mici și-au manifestat, cu multă candoare, emoțiile și fericirea de a se întâlni cu personajele preferate din povești și desene animate. Ne bucurăm că am răspuns invitației de a închiria costumele care au produs atâta bucurie.

Încă o dată, ne-am simțit mândri de voluntarii liceeni, care vor deveni oamenii frumoși de mâine. Implicarea, devotamentul și dăruirea lor fac cinste Fundației Autonom.

Îndemnul Fundației Autonom este să-i sărbătorim în permanență pe copiii de lângă noi și din noi, căci așa cum spunea Lucian Blaga – „Copilăria este inima tuturor vârstelor.”