Change Architects

Voluntarii Fundației Autonom s-au alăturat cu drag programului educațional Change Architects, prin care copiii din mai multe județe au fost ajutați și încurajați să îmbunătățească societatea și comunitățile din care fac parte.

Inițial, autonomii au primit misiunea grea de a juriza 13 proiecte educaționale concepute de copii. Urmărind câteva criterii de evaluare, membrii juriului au notat poveștile în care erau identificate problemele și, totodată, oferite soluțiile prin care societatea ar putea deveni mai bună. Modul în care cei mici au perceput factorii perturbatori – violența, lipsa comunicării, absenteismul în școli, diferențele individuale, problemele familiale – și au oferit modalități ingenioase de „a vindeca” societatea și mediul în care trăiesc i-a emoționat pe autonomi, care au reușit cu greu să facă o departajare între proiecte.

Pe baza rezultatelor obținute, o poveste a fost selectată să reprezinte România la conferința „Design for Change” din Spania, iar câteva echipe de copii dornici să schimbe și să îmbunătățească nivelul de trai în comunitățile din care fac parte au participat la Change Architects Summer Innovation Camp, care a avut loc în perioada 31 august – 3 septembrie, la Lepșa, în județul Vrancea.

Echipa de autonomi de la Bacău a ajuns în tabără, unde a făcut cunoștință cu cei mici, alături de care a participat la câteva activități educaționale. Pe lângă implicarea colegilor, Fundația Autonom le-a oferit copiilor pachete cu rechizite școlare.

Sperăm ca cei mici să folosească agendele primite pentru a scrie strategii prin care să rezolve problemele și să înfrumusețeze lumea.

Fundația Autonom investește incredere în arhitecții de mâine ai educației.